Spelletjes voor kinderen

Lekker op vakantie en hebben je kinderen moeite om zich te vermaken? De Telegraaf heeft een paar leuke tips om je kinderen te vermaken op het strand. Je kan verschillende dingen doen op het strand, waarbij je kinderen op een gegeven moment ook lekker zelf gaan spelen, zodat papa en mama even rustig een boek kunnen gaan lezen.

Het meest simpele is eigenlijk het leukste; een zandkasteel of gat graven in de branding. Maar er is meer; spullen begraven, en laat je kinderen ernaar zoeken. Of waterbalonnen gooien. Of een plastic waterfles omgooien. En natuurlijk kun je altijd op ontdekkingstocht en kijken wat je allemaal tegenkomt; schelpen verzamelen!

Kortom, er zijn heel veel mogelijkheden om leuke dingen te doen op het strand, waarbij het gehele gezin zich vermaakt.

Kinderfeestje geven

kinderfeestVoor veel ouders een nachtmerrie; een kinderverjaardag met feestje vieren. Wij geven je enkele tips om hier een daverend succes van te maken. Want feesten is leuk, echt waar!

Geef een leuk kinderfeestje

  • Nodig op tijd uit en check of er geen belangrijke happening op die dag is (voetbal). Verzend de uitnodiging persoonlijk/per mail in plaats van uitdelen in de groep/klas (niet zo leuk voor de niet genodigden)
  • Een feestje hoeft meer 2 tot 3 uur te duren.
  • Hulp vragen aan een bekende (oom of tante) is zo gek niet. En is het wel handig om de oudere kinderen erbij te hebben, of kunnen die wat anders gaan doen?
  • Wat vinden de kinderen van die leeftijd leuk, en vraag ook in je omgeving voor leuke tips.
  • Heb altijd een reserve plan en activiteit voor handen, zoals nog andere spelletjes of andere activiteit bij slecht weer.
  • Laat het een beetje loslopen als het eenmaal begonnen is.