Gevolgen scheiding voor kind

Een op de drie huwelijken strandt in een scheiding. Tegenwoordig is bij veel mensen den indruk dat er een aardige manier van scheiden bestaat, waarbij de kinderen nauwelijks schade hebben. Maar dit blijkt niet te bestaan, blijkt uit Amerikaans onderzoek onder bijna duizend gezinnen. Kinderen lijden altijd onder een scheiding, ook al gaan vader en moeder als goede vrienden uit elkaar.

Vaak lijkt het co-ouderschap, waarbij ouders de kinderen samen gescheiden opvoeden, een prima en verantwoorde oplossing. Dit lijkt echter maar gedeeltelijk waar. Weliswaar hebben kinderen met co-ouders tijdens hun tienerjaren minder gedragsproblemen. Maar uiteindelijk blijven ook deze kinderen achter op belangrijke gebieden zoals zelfvertrouwen en schoolprestaties.

Wat kan er beter? Er komt een ding dat beter kan; de ouders dienen hun kind veel meer en betere begeleiding te geven over deze plotselinge verandering in hun leven. Nou is dat makkelijker gezegd dan gedaan, want bij een scheiding hebben de ouders vaak al genoeg andere zaken aan hun hoofd. Maar het lijkt ons toch een aardig advies; u kunt uw kind(eren) niet genoeg begeleiden als er ooit een scheiding plaatsvindt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *