Babydraagzak

Vandaag de dag zijn ouders druk met allerlei zaken; werk, gezin en ontspanning. Je komt als papa of mama dan al snel tijd en aandacht te kort voor je kind. Als je dan samen met je baby bent, wil je die graag zo dicht mogelijk bij je houden. Een draagzak is dan een leuke oplossing.

Draagzak voor baby

Met een draagzak kan je je baby dicht op je houden. Er zijn diverse varianten van babydraagzakken. Je hebt een buikdrager, rugdrager en heupdrager. Bekende merken zijn Baby Bjorn, Stokke en Chicco. Wij hebben verschillende modellen beoordeeld, waarbij wij vooral kijken naar het feit of de drager ook kan gebruiken nadat je kind 6 maanden is. Anders is het wel erg kort dat je het product kan gebruiken, en dat is zonde en geeft geen invulling aan de wens om meer contact met je kind te hebben.

Overzicht babydraagzakken

– Baby Bjorn is toch wel het bekendste merk als het om babydraagzakken gaat. De Baby Bjorn Comfort Carrier is geschikt voor kinderen tot twee jaar. Een erg goede buikdrager, zeer geschikt voor baby’s.
– de Stokke MyCarrier is een afgeleide van de Bay Bjorn. Ook een mooi model, en geschikt tot 3 jaar. Eerst op de buik naar de ouder toe, dan op de buik van de ouder af en ten slotte op de rug.
– de Chicco Go buikdrager biedt ook de kwaliteit die je van dit wereldmerk mag verwachten. Geschikt tot 1 jaar, dus maar beperkte gebruiksduur!.

In onze zoektocht komen we ook minder bekende draagzakken tegen. Zelf zijn wij erg gecharmeerd van de MiniMonkey draagdoek. Een soort kruizing tussen een draagzak en een draagdoek. Deze draagdoek biedt namelijk als een van de weinige de mogelijkheid om je kind op je heup te dragen. Erg leuk voor kinderen van een half jaar tot en met 2 jaar. Wij gaan in elk geval deze bestellen.

Alle rechten voorbehouden. De uitgever van deze website heeft geen belang in of beloning van de getoonde producten. Bovenstaande vergelijking is van objectieve aard en beoogt geen advies te zijn.

Originele naam voor je kind

Krijg je een kind? En zoek je een originele naam voor je baby? Er zijn veel websites met top 10 lijstjes van populaire jongens- en meisjesnamen. Maar dan weet je een ding zeker; heel veel andere kinderen krijgen precies dezelfde naam. Wil je liever een originele of aparte babynaam? Sinds kort kan je dit makkelijk opzoeken.

Kyano of Saartje?

De website Aparte Babynamen voorspelt welke namen de komende tijd hip zullen zijn. Hoe doen ze dit? Ze maken gebruik van economische voorspellingsmodellen die ook voor aandelenkoersen woren gehanteerd. Kijk bij de top 50 hippe jongensnamen en top 50 hippe meisjesnamen. Bij de jongens zijn de jongensnamen Kyano, Taeke, Fedde, Sepp en Teije hip en trendy. Bij de meisjes zijn de meisjesnamen Saartje, Yfke, Leonore, Mia en Lucie het meest opkomend. Eens kijken over een jaar of de site ook gelijk krijgt!

Gevonden op:

Door stress grotere kans op dochter

Uit onderzoek verricht door onderzoekers van de Oxford University blijkt dat er een relatie is tussen alledaagse stress van een aanstaande moeder en het krijgen van een dochter. Gestreste moeders bleken zelfs 75% meer kans op een meisje te hebben.

Op zich dus interessant voor mensen die invloed willen hebben op het geslacht van hun kind. Als je graag een jongen wilt krijgen, dan is een rustig relaxed leven aan te raden. Als je een meisje wilt, dan kun je prima je drukke bestaan voortzetten!

Bron: Vaker dochter bij stress

Gevonden op:

Oudere moeder krijgt zware baby

De Erasmus Universiteit stelt dat oudere moeders meer kans maken om een zware baby te krijgen dan jonge moeders. Van de moeders boven de 40 jaar krijgt 10 procent een zware baby (meer dan 4,5 kg). Bij de moeders onder de 25 jaar is dat maar 3 procent. Een gemiddelde baby weegt 3,5 kg.

Het geboortegewicht van een baby wordt bepaald door de maatschappelijke stand (afkomst, opleidingsniveau, levensstijl) en waarschijnlijk het lichaam van de moeder. Dit laatste moet nader worden onderzocht. Verder spelen ook andere zaken een rol, zoals alcoholgebruik, roken en het gewicht van de moeder.

Oppas in de nacht trend

In de Verenigde Staten is een nieuwe trend zichtbaar; ouders huren voor de nacht een oppas (!). Zo zorg je dat je als ouder lekker uitgeslapen aan de dag kan beginnen. Zou dit ook in Nederland een markt aantrekken? Wij kunnen ons er wel iets bij voorstellen.

Voor wie interessant?

Dit is vooral interessant voor mensen die net ergens zijn komen wonen en daar nog geen familie of vrienden hebben.

Hoe zorg ik dat mijn kind goed eet?

Eet je kind niet altijd even goed? Bedenk allereerst dat je zelf ook niet altijd hetzelfde en evenveel eet. Geef je kind enige ruimte om zijn eigen eetbehoefte te laten bepalen. Maar er is toch een aantal aardige tips te bedenken om kind beter te laten eten.

Kinderen goed eten

  • Geen dwang. Zorg dat eten geen straf wordt. Beter is om het goede voorbeeld te geven en het gezellig te houden.
  • Biedt een ruime keuze. Van jonge kinderen kan je niet vragen om alles lekker te vinden. Het werkt uitstekend als je iets meer keuze op tafel zet, bijvoorbeeld door een komkommer erbij te bieden, of toch een voedingspotje te eten als het eten echt niet lekker is.
  • Verkoop het. Maak het eten uitdagend en leuk door kort uit te leggen wat het is en waar het naar smaakt. Overdrijf het verkopen niet, maar een toelichting wekt de interesse en daagt uit om te proberen.
  • Regelmaat. Neem de tijd en ga rustig en op een vaste tijd en plek eten. Zo weet je kind wat er komt en wat hij kan verwachten. Ook hier kan een ritueel geen kwaad, bijvoorbeeld door eerst smakelijk eten te zingen. Of door bij een leeg bord op de stoel te mogen staan en een applaus in ontvangst te mogen nemen.